Да открием собственото си щастие и да живеем от това

...
 
Да открием собственото си щастие и да живеем от това
Коментари Харесай

Направи си щастие: 3 лесни стъпки и 4 полезни техники

 

Да открием личното си благополучие и да живеем от това положение е наша отговорност. И положителната вест е, че всеки може да се оправи с тази задача.

 

Все повече хора в търсене на благополучие се обръщат към психолози, психотерапевти, ментори и треньори. Но в действителност можете да го извършите и сами. Разбрахме по какъв начин да изчислим идеалната формула дружно със сертифицирания треньор Анна Лебедева.

 

От какво е направено щастието

Повече от 75 години учени от Харвардския университет изследват какво е щастието, какво му въздейства и по какъв начин да го реализираме. В последна сметка те потвърждават четири негови съставния елемент:

 

1.Физическо положение (здраве, сила и ресурси);

2.Взаимоотношения (всичко, обвързвано с взаимоотношението с хората – тук става въпрос за обич, за другарство  и за работни отношения);

3.Планове за живота (в какво можете да се актуализирате независимо и какво би ви направило щастливи в бъдеще);

4.Допринасяне на изгода (когато вършиме освен това за другите).

Изследванията се трансфораха в основополагащи за редица коучинг практики. Въз основа на тези и други познания експертите оказват помощ на клиентите си да изградят ясна конструкция на пътя към личното си благополучие.

 

Три стъпки към щастието

Да открием личното си благополучие и да живеем от това положение е наша отговорност. И положителната вест е, че всеки може да се оправи с тази задача. За да я разрешите, би трябвало да предприемете няколко елементарни стъпки:

 

Стъпка 1. Какво е щастието за вас? Определете личното си значение на „ благополучие “. От какво се състои и какво включва? Социалните мрежи и медиите ни излъчват красиви картини от живота. Но е значимо да не изберете една от тях, а да помислите какво е значимо за вас.

Стъпка 2. Временно пространство. Отделете нужното време, с цел да извършите нещата, които ви изпълват със удовлетворение. В графика на живота постоянно има няколко часа за нещо, което ви зарежда с сила и ви дава запас.

Стъпка 3. Стратегия за възобновяване. Колко бързо се връщате в положение на комфорт, когато сте изхвърлени от добре утъпкания път, е последният стадий по пътя към щастието. Измислете тактика за излизане от сложни / сериозни обстановки. Решете сами по какъв начин ще се възстановите и ще преживеете тези моменти.

 

Магическото хапче, което не съществува

 

Всеки би желал да направи едно деяние, да пристигна на отиде на подготвителна сесия и неотложно да позволи всички свои проблеми. Но факт е, че това е съвсем невероятно. Светът към нас непрестанно се развива и трансформира и ние бързо се приспособяваме, привикваме с новите условия и това, което беше през вчерашния ден, не ни е задоволително.

Освен това, с цел да осъзнаете нещо, от време на време се нуждаете от дълготрайна поддръжка от човек, който ви изслушва деликатно, приема ви подобен, какъвто сте, поддържа ви, вижда уникалността във вас и ви демонстрира цената на всичко, което към този момент имате. Човек, който не ви притиска, не дава препоръки, а просто благодарение на въпроси оказва помощ да намерите отговорите сами…

 

Специалистът тук работи като фар, оказва помощ да се извърви пътят към избраната цел – вашето персонално положение на благополучие. Но да следвате този път (да работите върху него) във всеки случай зависи от вас.

 

Технология на щастието: 4 съществени въпроса

За да опознаете себе си по -добре и да изградите своя лична тактика за благополучие, отговорете на следните четири въпроса:

 

1.Кое ви води до баланс (физически и морално)? Каква храна, какви действия и действия способстват за зареждането ви с запас?

До кои хора се чувствате благополучен? Наблюдавайте хората към вас. Какво харесвате в тях и какво не. Кого въобще не забелязахте, само че заслужаваше ли си? Ако можете да осъществите креативна концепция, какво бихте правили?

Не става въпрос да започнете да създавате гениални творби на изкуството сега, само че помислете какво може да ви помогне да започнете да се изразявате креативен? Всъщност няма значение дали ще извършите новогодишна картичка или ще реавирате ръкохватка на врата от дърво.

На кого можете и желаете да помогнете? И по какъв начин? Тук приказваме за подкрепяне на другите от и желанието да „ даваме “.

Можете да отговорите на тези въпроси освен устно, само че и документално, в случай че ви е по -удобно.

 

Защо е значимо да признаете и приемете страстите си

Често живеем като на автопилот и не виждаме какви характерни страсти изпитваме денем. А вечер преди лягане обобщаваме сухия резултат – добър / неприятен ден.

 

Когато изпитваме радостни или спокойни страсти, мозъкът ни приема това като обикновено. А негативът на този декор се откроява мощно и се помни по -добре. Затова не постоянно оценяваме какъв брой приятни думи ни е споделил обичан човек, само че постоянно помним какъв брой пъти е закъснявал за среща и на какъв брой празници не е подарявал цветя.

Ето за какво е значимо да се подходи към всичко умишлено. Затова по -често се питайте: „ Какво усещам в този момент? “… Можете също да употребявате процедура на писане – три пъти дневно, с цел да маркирате страсти в тетрадка или календар (например: алено – яд, зелено – наслада, синьо – тъга). И да видите след месец дали всичко в действителност е толкоз неприятно, колкото ви се струваше, или противоположното.

Помислете какво е щастието за вас. И се пробвайте да го забележите във всичко.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР